Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - dowiedz się więcej    

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne w Dubaju

publikacja: 2011-03-15 14:32

powrót do listy

Od 27 lutego do 2 marca 2011 Edward Łukosz prezes "Polskie Mięso i Wędliny Łukosz" wraz z prezesami innych polskich firm przemysłu mięsnego przebywał na targach gastronomicznych w Dubaju.

 Największe polskie firmy drobiarskie zrzeszone w KRD-IG wystawiały się na tych targach na wspólnym stoisku, które cieszyło się wielką popularnością. Dalszą współpracą z polskimi firmami zainteresowany był Essa Abdulla Al Ghurair, właściciel firmy Al Ghurair Foods.          Z arabskimi partnerami rozmawiano również na temat zniesienia wszelkich barier, jakie mogą pojawić się przy eksporcie polskich produktów do Zjednoczonych Emiratów Arabskich.

Podczas targów odbyła się także bardzo interesująca konferencja na temat przyszłości światowej produkcji artykułów spożywczych oraz cen żywności w najbliższych latach. Prezes Łukosz nawiązał wiele interesujących kontaktów handlowych, które mają szanse zaowocować w przyszłości nowymi kontraktami.