Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - dowiedz się więcej    

Historia

2016
Wprowadzenie marki "Strefa Indyka Łukosz"
Strefa Indyka to grupa najwyższej jakości produktów, które zostały oparte w 100% na mięsie indyczym.
2015
Rozbudowa ubojni w Ostródzie
Możliwości ubojowe zostały zwiększone do 200 ton na dobę.
2012
Nowe inwestycje w Chybiu i Leszczynach
Uruchomienie linii do produkcji Convinience Food w Czerwionce-Leszczynach. Rozbudowa magazynu i platformy logistycznej w Chybiu.
2009
Modernizacja zakładu w Czerwionce-Leszczynach
2008
Wdrożenie systemu ERP Reflex3000
System połączył administrację wszystkich zakładów w zintegrowaną całość. Eliminuje on wszystkie pomyłki w rejestracji przepływu towarów.
2005
Zakup zakładu mięsnego w Czerwionce-Leszczynach
Zakupu dokonano z myślą o produkcji mięsa kulinarnego i panierowanego, przetworów mięsnych oraz pakowaniu mięsa świeżego.
2003
Zakup ubojni w Ostródzie
Inwestycja miała celu uniezależnić zakład od okresowych braków surowca oraz wahań jego cen.
2002
Zakończenie modernizacji zakładu
Bryła budynku nabrała nowoczesnego, reprezentacyjnego wyglądu. Został wdrożony system kontroli jakości HACCP. Zaczęto wdrożenia normy jakościowyej ISO 9001 oraz normy zarządzania środowiskowego ISO 14001.
1997
Zakup wynajmowanego obiektu
Rozpoczęła się modernizacja i rozbudowa zakładu oraz wymiana maszyn i urządzeń.
1996
Wynajęcie zakładu mięsnego w Chybiu
Wyposażenie zakładu zostało zakupione od dotychczasowego najemcy. Zatrudnienie wzrosło do 30 osób i rozpoczęto produkcję wyrobów z indyka.
1990
Powstanie ZPM Łukosz
Firma znajdowała się w zaadaptowanych na przetwórnię pomieszczeniach gospodarczych właściciela i zatrudniała kilku pracowników.