Ta strona korzysta z cookies, czyli niewielkich plików zapisywanych w Twoim urządzeniu - dowiedz się więcej    

Informacje ogólne

Polskie Mięso i Wędliny ŁUKOSZ Sp. z o.o. jest firmą rodzinną powstałą w 1990 roku, w której z pasją, troską o środowisko, zaangażowaniem produkujemy oraz dystrybujemy najwyższej jakości mięso indycze i produkty na bazie mięsa z indyka. Wszystkie wyroby wytwarzane są z surowca pochodzącego wyłącznie z krajów UE, z wykorzystaniem najnowszych technologii.

Własna certyfikowana Ubojnia Indyka w Ostródzie, dwa wyspecjalizowane Zakłady Produkcyjne i Centrum Logistyczne pozwalają nam na zapewnienie bezpieczeństwa, powtarzalności produktów i ciągłości dostaw.

Wszystkie zakłady posiadają niezbędne certyfikaty jakościowe wymagane przez klientów detalicznych, sieci handlowe w obrocie krajowym i międzynarodowym. Szczegółowy wykaz aktualnych certyfikatów dla każdego zakładu dostępny jest w zakładce Certyfikaty.

Jako marka nieustannie rozwijamy się, aktywnie uczestniczymy w zmianach, które zachodzą w otaczającym nas świecie.   W odpowiedzi na obserwowane trendy rynkowe stworzyliśmy cztery brandy produktów skierowane do określonych grup konsumentów. 

Meat Appetit to nowa linia mrożonych, panierowanych produktów ze szlachetnego fileta z piersi indyka, która została stworzona w oparciu o nasze wieloletnie doświadczenie przy współpracy ze znanymi markami convenience food i zespołem doświadczonych kucharzy. Wszystkie produkty wyróżniają się idealną chrupkością panierki, soczystością i precyzyjnie dobranymi przyprawami. Produkty są standaryzowane wagowo. To oferta skierowana do branży HoReCa, która idealnie wpisje się w aktualne potrzeby i wymagania profesjonalnej kuchni.